joi, 2 octombrie 2008

octavian paler-consolari

Cautam mereu circumstante atenuante pentru nereusitele noastre, mereu cineva e de vina, ceva ne-a impedicat sa reusim, ne consolam cu idea ca se putea si mai rau. Gresit, se puteam si mai bine de atat. Obscuritatea e doar o obtiune, depinde de noi, depinde de maretia viselor noastre, de pasiune, munca si daruire pe care o punem in a le realiza.
Ai gresit o data, ai gresit de doua ori ? Nu te complace in a spune ca tie nu iti iese nimic, nu te multumi cu a fi mediocru. Cauta mereu sa speri, sa visezi si nu te multumi nici cu asta. Actioneaza si construieste visele tale cu pasiune, perseverenta si curaj. Nu cauta consolari pentru esecurile tale. Ci gaseste in ele lectii de viata si motive pentru a continua.
Viata e o aventura cu iz aparte, nu e doar frumusete , nu e doar succese , asa cum nu e nici doar greseli si esecuri … e un drum cu piscuri si vai, e o cale cu surprize frumoase si constatari neplacute. Atunci cand lucrurile se complica si viata pare a o lua pe carari umbrite, ai vrea sa renunti ? Nu o face. Caci, “poti, cu aceleasi cuvinte, sa speri si sa deznadajduiesti “ (Apararea lui Galilei). Scapa de obiceiul de a vedea doar partea goala a paharului , invata sa privesti cu incredere si curaj inainte, spre visul tau devenit realitate.
Daca vei gasi mereu motive pentru a ramane pe loc , nu vei inainta niciodata. Timpul va trece pe langa tine si vei constata cu regret ca tu ai gasit toate aceste circumstante atenuante, ca a fost obtiunea ta sa te complaci in situatia de invins. Dar daca vei invata sa treci peste toate greutatile, sa privesti mereu spre visele tale, daca vei intreprinde tot ce iti sta in putina spre a iti atinge telurile, daca vei avea pasiune, curaj, perseverenta si “un pic de nebunie” in a iti aduce visele in realitate … vei constata ca viata e chiar frumoasa.

Niciun comentariu: